top of page
IMG_7477.JPG.jpg

Vår historia började för några år sedan när Sara och Therese gick samma snickarkurs på Studieförbundet Vuxenskolan. Många timmars samåkning i bil hem från kursen avslöjade ett gemensamt intresse inte bara för trä utan för trädgård, stickning och en stark önskan om att ha mer plats för kreativitet och skapande i livet - till skillnad från det dagliga kontorsjobbet. När så möjligheten kom att få hyra en liten yta på det fantastiska Spinneriet slog vi till och drog även med oss våra makar. Resultatet blev 6m2, en sex kvadratmeter stor fysisk butiksyta och en oändligt stor butiksyta online. Sedan dess har vi downsizat en smula och finns nu inne hos Little Eco. Här tillverkar och säljer vi diverse köksföremål, smycken, småinredning. En del är återbruk, en del är nytillverkning. Allt sådant vi själva skulle vilja ha i våra egna hem.

sara.png

SARA MAXE

Keramik, Trä, Textil

Sinnrikt dekorerad keramik. Örhängen, äggtråg, tvålkoppar, allt som går att göra i lera och bränna i keramikugnen.

oscar.png

OSCAR MAXE

Trä, Läder, Metall

Handgjorda virknålar, sticktillbehör och husgeråd. Även utsökta miniatyrmöbler med fina detaljer.

therese.png

THERESE SVANBERG

Trä, Läder, Keramik

Snidade köksredskap, skärbrädor, sticktillbehör och smycken. I läder och alla sorters trä. Använder helst spillmaterial som blivit över från annan tillverkning och undrar alltid hur många olika saker man egentligen kan få ut ur en träbit.

viktor.png

VIKTOR FOUGSTEDT

Metall och trä

Smycken i silver, mässing, trä och läder med och utan ädelstenar. Ändträskärbrädor, ljusstakar - allt som är pillrigt att göra och kräver både tid och tålamod.

bottom of page