top of page

Vanliga frågor

HUR GÖR JAG FÖR ATT HANDLA HOS ER?

Det mesta i vårt sortiment finns både i den fysiska butiken i Lindome och i webbshoppen. En del störrre produkter finns för närvarande bara i butik då de är svåra att frakta.

Vi följer såklart distansavtalslagen vilket innebär att du som kund har 14 dagars ångerrätt - undantaget saker vi specialtillverkar till dig. 

ÄR SMYCKENA NICKELSÄKRA?

Alla metallsmycken är i nickelsäkrade metaller. De delar som rör direkt vid hud är i silver eller kirurgiskt stål (som ibland är färgat för att matcha smyckesmetallen). Utöver att vi bara köper nickelsäker metall, så gör vi också stickprov med nickeltest för att vara säkra.

ÄR SILVERSMYCKENA I SILVER ELLER BARA SILVERFÄRGADE?

Våra silversmycken är i solitt Sterling-Silver (925) eller finsilver (999). Utom på de allra minsta smyckena - där det inte får plats - finns äkthetsstämpel tillsammans med Viktors tillverkarstämpel, ortsstämpel och årsstämpel. Vissa öronkrokar kan vara i kirurgiskt stål, men det är i så fall tydligt markerat i produktbeskrivningen.

VAD ÄR TRÄET BEHANDLAT MED?

På produkter som används i närheten av mat använder vi rå  linolja som får suga in och härda under lång tid. Vissa av produkterna är behandlade med en blandning av rå linolja och bivax från en lokal biodlare. Bokhyllor och prydnadssaker behandlar vi med flytande hårdvax.

HUR TAR JAG HAND OM MINA SKÄRBRÄDOR OCH TRÄREDSKAP?

Diska dem i varmvatten, möjligen med en gnutta diskmedel. Diska dem aldrig i maskin. När ytan börjar bli torr så kan du smörja in den torra trädetaljen med valfri matolja (både majsolja och rapsolja fungerar finfint) och låta stå i någon dag.

NI HAR MYCKET TEAK - ÄR DEN CERTIFIERAD?

Allt vårt utländska ädelträ, även teaken, kommer från Calexico Wood, som bara har certifierade träslag.

bottom of page